Vad är skillnaden?

Ni har säkert hört, talas om har mycket gifter det brukar finnas i makeup som hudvård? Jo, men t.o.m. Veckorevyn.com har gått ut och varnat för detta väldigt länge. Vem vill ”vara vacker” om man vet ens leder och/eller hälsa går sönder? Nå ja så enkelt är det inte men studier från forskare på KI – Karolinska Institutet, har länge sagt, vissa kemikalier som tex: Mineraloljor, ger reumatism och skadar lederna. Låt oss kika på det. Det är väldigt vanligt, att krämer innehåller mineraloljor, och ja, det skadar hudens egna sebum-tillverkning, (sebum = hudens egna naturliga återfettning) vilket är en av de vanligaste orsaker, till att krämer som inte är ekologiska, känns som om de ”inte fungerar”, vilka du än testat? Visst stämmer det, att du och  säkert många andra, testar och testar, men det ger sällan resultat? 

Vegansk makeup där emot, kan man dels sovas med, då det inte innehåller bismuth oxyklorid: Vissa makeup märken verkar tycka det är ”OK”, att man sover med bismuth oxyklorid, som egentligen är en restprodukt från bly och bly industrin, hänger Du med nu hur jag menar? Det finns nya kemikalier som åter och åter, testas t.ex. på djur, samt att oetiska bolags olika produkter, faktiskt förstör din hy och din hälsa. Din hälsa, kommer i första hand, det är ditt liv det handlar om hela tiden i detta universum. Varför ska man då använda PSAS-liknande kemikalier som skadar din fertilitet? Barnen och deras framtid är ju viktigt. Och jag är inte mamma ännu, men jag har och min morsa vet, vår relation är viktigt och nära, precis som dina barn är  dig kära, förstås! Planeten är också mig kär och vad som hamnar i slutändan i reningsverk är ju oftast, cancerframkallande ämnen som vi smetar på oss, som t.ex. mineraloljans verkan och dåliga samverkan med andra farliga kemikalier när kemikalier komer i kontakt. Det brukar benämnas ”den kemiska cocktail bomben”, med det att det betyder att som sagt, vi inte vet om skadorna som finns när olika kemikalier samverkar och reagerar, som tex PFAS, Bismuth Oxyklorid, mieraloljor är samma sak som råolja. Vad händer när vi ansamlar dessa ämnen i levern, det finns ju inga studier på det men något säger mig att fortsätter vi blanda kemikalier utan ansvar, vad händer egentligen med vår hälsa och miljö, om man då tar in  samtalet om när makeupfabriker sipprar ut orenade kemikalier och blanda då ihop med bilavgaser, är det någon som överhuvudtaget tänkt på det? 

Då ska jag tala om varför Zao Vegan Makeup är så bra och egentligen all eko och veganhuvård är bra: Vi kan visst sova med makeup utan bismuth, och då vi har en ingrediens, som t.ex. Rispulvret som är en av de äldsta kosmetiska ingredienserna och är perfekt för även den mest känsliga huden, som består av B-vitaminer, järn och magnesium. Det ger pulvret nedmattande, renande och mjukgörande egenskaper vilket gör att man med fördel, använder makeupen som ”natt och sovmask som multi-use”.  Multi-use är något som Zao Vegan Makeup är välkänt för, förutom den extremt vackra design med återvinning, och refiller. Zao Vegan Makeup har forskat inom detta, länge. Och vi har även mineralsmink. Vill du veta mera? Kontakta mig för en visning i Lund eller Varberg, samtligas behov av kunskap, kring makeup, och nyfikenhet ges tillfällen, då alla i homepartyet får en privat visning, och personlig färgmatchning, och färganalys. Varmt Välkommen. Till shoppen: Klicka här Använd VIP-koden: SWE000022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen